Bootstrapping als deep tech startup

Voor het bereiken van onze missie is een enorm doorzettingsvermogen en liefde voor het probleem nodig dat we willen oplossen. Mensen zoeken teveel terwijl er zoveel collectieve kennis is die we met z’n allen bezitten. Deze gaan wij ontsluiten voor mensen die het nu nodig hebben. Maar het creëren van een wereld waarin mensen vrij van context en taal leren van elkaar voor een betere gezondheid gaat niet over een nacht ijs. Van ons vergt het veel creativiteit om iedere keer toch weer stappen voorwaarts te zetten. Het is nog nooit eerder gerealiseerd. Vaak zie je bedrijven met een grote technische uitdaging kapitaal ophalen van investeerders. Zodat ze er weer een jaartje tegenaan kunnen. In realiteit duurt alles altijd twee keer zo lang. Dus dat betekent ook dat de beschikbare middelen opraken. En helaas lukt het vaker niet dan wel om meer geld op te halen. 

Met als gevolg het verlies van banen, ontslagrondes en vaak de teloorgang van het bedrijf. De klanten waarmee deze partijen samenwerken zien een partner verdwijnen. Een partner waar ze wellicht afhankelijk van waren. 

Wij kiezen niet voor dit pad. Wij zijn er voor de lange termijn. Ja, sommige zaken duren daardoor langer maar we weten wel dat wij continuïteit kunnen leveren. Naar de professionals waar we mee samenwerken en ook de klanten. 

In de praktijk moeten we zorgen dat onze kosten de inkomsten niet overschrijden. Om dit te realiseren zoeken we continu partnerships om kosten te verlagen en écht een win-win situatie te creëren voor beide partijen. Iedere keer weer enorm gaaf als het lukt. Met veel dank aan de partners in crime :).

Bovenstaande heet bootstrapping. Thx Microsoft voor het vertrouwen!

Wat is Microsoft for Startups Founders Hub?

Veel partijen zijn zich bewust van de grote uitdagingen waar innovatieve startups tegenaan lopen en mee moeten dealen. Ook zijn ze zich bewust van het grote potentieel als de startup succesvol is en de startup op grotere schaal betaald gebruik gaat maken van de diensten die de partij levert. 

De diensten van Microsoft zijn voor tech startups van groot belang. Maar zijn ook kostbaar. Microsoft heeft de Founders Hub in het leven geroepen om hun diensten kostenloos ter beschikking te stellen aan geselecteerde startups. Daarnaast gaat Microsoft vanuit het programma ook partnerships aan met andere service providers. Zodat je als startup niet eindeloos veel tijd kwijt bent aan de selectie procedures en gelijk vanuit hun partnership gebruik kan maken van andere diensten. 

Afhankelijk van de fase waarin de startup zit zijn er ook meer benefits beschikbaar. Als je in een vergevorderd stadium zit krijg je ook toegang tot een wereldwijd expert netwerk dat je aan kan boren. 

Wat betekent het voor Health-Thing®?

Met de toekenning zijn wij instaat gelijk zaken goed in te richten op het Microsoft Azure Cloud platform. Dus gelijk by design zaken goed inrichten zodat als het moment zich voordoet we snel op kunnen schalen. Dit zou niet mogelijk zijn als we deze support niet tot onze beschikking hadden. 

De vele out of the box modules die Microsoft ontwikkelt en aanbiedt stelt ons ook instaat relatief snel zaken op te tuigen en te onderhouden. En we daarmee ook een hoge security standaard behouden. 

Microsoft’s Founders Hub programma is opgedeeld in 4 fasen. Sinds juni 2023 zijn we toegelaten tot Tier 3. Super gaaf omdat we daarmee toegang krijgen tot het wereldwijde expert netwerk. Dit is geweldig! De enige manier om onze missie te realiseren is een namelijk internationale dekking door Health-Thing. Het expert netwerk kan hier zeker een faciliterende rol in spelen. 

1ftp_BusinessMember_Horizontal_Black
HT Logo 2020_lang_150ppi

© Health-Thing Movement | hello@health-thing.com | Health-Thing® Een beschermd merk | Gebruikersvoorwaarden | Privacy Statement | Cookie declaration

Contact