rob-l2

Mijn leven voor Health-Thing

Graag wil ik jullie kort meenemen in mijn persoonlijke verhaal en het oprichten van Health-Thing. Hierdoor begrijpen jullie de drijfveren die zo belangrijk zijn om een nieuw initiatief (zeker binnen het zorglandschap) tot een succes te brengen. Na twee studies, twee wereldreizen, de hele wereld te hebben gezien was ik uiteindelijk werkzaam bij de Nederlandse Ontwikkelingsbank – FMO. Veel mogen reizen naar Afrika, Midden-Oosten en Azië, nieuwe culturen ervaren, en mooie (duurzame energie) projecten mede mogelijk gemaakt.

Een eindeloze zoektocht

Een leven wat in een totaal ander daglicht kwam te staan nadat ik in 2015 door zinloos geweld hersenletsel opliep. Opeens niet meer instaat actief onderdeel te vormen van het gezinsleven, familie en vrienden te zien en totaal geen prikkels meer kunnen verdragen. Vol in mijn ambitie en willen groeien maar het werk wat simpelweg niet meer aansloot bij mijn belastbaarheid. Een sociaal isolement. In plaats van mij erbij neerleggen reisde ik stad en land af opzoek naar behandelingen die mij weer mijn kwaliteit van leven terug zouden geven. Want ik geloofde, en geloof nog steeds dat er ergens op deze aardbol kennis moet zijn over behandelmethodes die herstel bevorderen. Ik kreeg alleen niet inzichtelijk welke dat waren. Online fora, bijeenkomsten, het bracht mij niet verder, hoewel ik wel dolgraag wilde leren van mensen net zoals ik zodat ik zelf gerichter aan de slag kon met het herstelproces. Mindfulness en een gezonde levensstijl hielpen mij nog het meest. De zoektocht staakte ik nadat ik twee jaar lang had gezocht. Er ging veel energie naartoe terwijl ik de toegevoegde waarde ervan onvoldoende ervaarde.

Kennisdeling

Kort erna op 22 juni 2017 werd onze dochter Vive geboren. Door een bacteriële infectie ging het snel na de bevalling niet goed met haar. Een 1.5 uur durende reanimatie had zoveel hersenletsel veroorzaakt waardoor we haar 5 dagen later moesten laten gaan. Het had voorkomen kunnen worden door een betere communicatie tussen zorgprofessionals vóór de bevalling.

Ontsluiten van de gemeenschappelijke kennis

Na de eerste gebeurtenis had ik het voornemen om het niet voor niets te laten zijn. Ook al had ik hersenletsel door zinloos geweld opgelopen, het zou tot iets moeten leiden wat mijn leven en het leven van anderen verrijkte. Met het overlijden van Vive was het voor mij helder. Namelijk een plek ontwikkelen waarin mensen op een heel andere manier van elkaar gaan leren voor een beter welzijn. Geen 1-op-1 relatie maar 1-op-velen. Simpelweg omdat teveel mensen op aarde dezelfde zoektocht volgen zonder dat ze elkaar daarbij inspireren. Er is zoveel gemeenschappelijke kennis en we doen er zo weinig mee. Soms geef ik wel eens bij partners en eindgebruikers aan dat ik nog steeds niet begrijp dat iets als Health-Thing er nog steeds niet is in de vorm zoals wij het voor ogen hebben. Vaak te klinisch vormgegeven, vaak teveel beïnvloed door gevestigde partijen met andere belangen. Belangen die niet gedreven zijn door het belang van de burger, de patiënt en de werkgever.

Intrinsieke drijfveer

De inspiratie en energie die ik haal uit bovenstaande gebeurtenissen is ongekend. Iedere tegenslag motiveert mij 3 keer harder, slimmer en creatiever te werken. Omdat Health-Thing een plek moet krijgen, voor ons allemaal. Zeker in de markt waarin we een belangrijke rol gaan spelen is het belangrijk. Verandering en innovatie staan vaak niet bovenaan de prioriteitenlijst van partijen. Mooi om steeds een stap verder te komen, en samen met eindgebruikers, experts en collega’s deze reis samen aan te gaan. Alleen samen gaan we ons doel behalen!

HT Logo 2020_lang_150ppi

© Health-Thing Movement | hello@health-thing.com | Health-Thing® Een beschermd merk | Gebruikersvoorwaarden | Privacy Statement | Cookie declaration

Contact