Persoonlijke ervaringen, een gevoel om eindelijk mensen echt met elkaar in verbinding te brengen en hen van elkaar te laten leren, motiveert ons iedere dag weer. Geïnspireerd door mensen die vastlopen in het nemen van de regie over hun eigen welzijn. Een intrinsieke drijfveer welke voor ons een onuitputtelijke bron van energie en creativiteit is. 

missie-visie

Toekomstbeeld

Een wereld waarin je leert van grote groepen gelijkgestemden voor een betere gezondheid zonder dat context en taal je hierin beperken. 

Onze rol

Wij helpen mensen elkaar te inspireren en leren van elkaar voor een betere gezondheid zonder de eindeloze zoektocht.

Raad van advies

Prof. Dr. Ludi Smeele

“In de gezondheidzorg is delen van kennis en ervaringen eigenlijk heel normaal. Artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners doen dat veelvuldig met als doel om van elkaar te leren. Natuurlijk zou het ook mooi zijn als patiënten kennis en ervaringen met elkaar kunnen delen, maar bestaande patiëntverenigingen en platforms zijn veelal gericht op één aandoening. Dat laatste kun je als een barrière zien. Ik ondersteun Health-Thing omdat het helpt mensen over barrières heen bij elkaar te brengen.”

Drs. MBI. Marc Kalf

“Vol bewondering zie ik medewerkers in de zorg dag in dag uit patiënten en cliënten ondersteunen en te helpen met hun herstel. En verbaas ik me dagelijks over de beperkte aandacht voor preventie en het stimuleren van burgers om eigen regie te pakken in hun gezondheid en welbevinden. En toen was daar Rob in ’t Zand die met tomeloze energie met Health-Thing een platform heeft opgezet om mensen te verbinden om van elkaar te leren en inspireren op weg naar een beter welzijn. Hoe hij dat precies gaat doen en wat het business model is, dat is nog even zoeken, maar daar ondersteun ik graag bij.”

Prof. Dr. Eveline Wouters

“Eerst werkzaam geweest als arts en onderzoeker ben ik de wetenschap en het hoger onderwijs in gegaan. Een rode draad in die verschillende functies is het belang van de wijsheid van de patiënt naast die van de professional en de wetenschap. Dat vind ik inspirerend aan Health-Thing: de mensen om wie het gaat staan voorop en delen ervaringskennis. Het gaat niet alleen om geholpen worden (passief), maar vooral om zelf te helpen (actief). Het is een krachtig instrument waardoor deze kennis, met technologie, ruim gedeeld kan worden. Dat niet alleen zelf krachtig is, maar ook kracht ontsluit.”

Dr. Ir. Egge van der Poel

­­­­”Do your own health-thing”.

“Zorg is per definitie persoonlijk en individueel. Tegelijkertijd kunnen we veel leren van anderen met vergelijkbare achtergronden, ambities, wensen en/of aandoeningen. Soms is dat kwantitatief te vangen. Maar soms ook niet. Health-thing is voor mij een denkrichting om de combinatie van verschillende perspectieven bij elkaar te brengen. Wat het ons gaat brengen? Ik ben erg benieuwd!”

Prof. Monique van Dijk

“Ik werk met veel plezier samen met jonge verpleegkundigen en studenten. Sommigen piekeren over zaken als werk-privé balans, onzekerheid over eigen functioneren, plannen en organiseren en hoe de toekomst eruit gaat zien.  Naast persoonlijke begeleiding bieden aan deze groep is het mooi als er ook andere manieren zijn om ze bij deze zaken te ondersteunen. Door een platform als Health-Thing kan dit ook echt en kunnen ze hun ervaringen delen, wellicht adviezen krijgen of tips hoe bepaalde zaken aan te pakken. Het werken in de gezondheidszorg is emotioneel zwaar en je naasten kunnen nog zo begripvol zijn maar juist de relatieve anonimiteit van het platform kan helpend zijn om b.v. zorgen te delen over je werk die je misschien in eerste instantie  niet direct aan de mensen dichtbij je wil of kan delen. De ‘online buddy’ zie ik als een mooie aanvulling op de hopelijk aanwezige real life buddy’s.”

Partnerships uitgelicht

Ondersteund door

Health-Thing's netwerk aan het woord

HT Logo 2020_lang_150ppi

© Health-Thing Movement | hello@health-thing.com | Health-Thing® Een beschermd merk | Gebruikersvoorwaarden | Privacy Statement | Cookie declaration

Contact